top of page

ZAKAJ JE DOŽIVETJE NAJBOLJŠE DARILO, KI GA LAHKO PODARITE?

Noč čarovnic je mimo, kar pomeni le eno stvar - od čarovnic in buč je prevzel mesto v trgovinah Božiček. In težava ki jo imamo vsako leto - '' Kaj kupiti?'', je ponovno okupirala naše misli. Ali smo samo me mnenja, da je vsako leto bolj stresno ali bomo našle tisto 'popolno' božično darilo za vse na našem seznamu obdarovancev?


Eden od izzivov, s katerimi se srečujemo je, kaj kupiti otrokom z našega seznama. Zavedamo se, koliko igrač imajo naši lastni otroci in koliko nereda in stresa povzročijo novo pridobljene igrače na božič, ki so aktualne dan, teden ali pa mogoče mesec dni, potem pa postanejo "navlaka" s katero ne vemo kaj bi! Ne zatiskajmo si oči pred dejstvom, da se ne mi in ne naši otroci ne spomnimo polovice igrač, ki smo jih podarili oz. prejeli v dar prejšnji božič? Ali ste vedeli, da ima povprečen otrok v razvitem svetu več kot 200 igrač, a se igra samo z 12 izmed njih?!




Že vrsto let so naše priljubljeno darilo družabne igre. Običajno jih kupimo kot darilo za vso družino, za otroke v družini pa dodatno pripravimo majhna darilca, da ga lahko odpre vsak sam in ne ''uničimo'' čara odpiranja daril. Najpogosteje je to nekaj užitnega - cenovno ugodnega, preprostega, in ne izdelek, za katerega morate kasneje najti prostor in se nanj nabira prah! Vendar vam moramo priznati, da kljub temu, da so bile družabne igre odlično darilo do sedaj, smo z leti izgubile sled, katere smo že podarile in sedaj nam misel ''da to igro'' morda že imajo, povzroča stres!


Podariti izkušnjo/doživetje kot darilo je prav tako enostavno kot družabna igra. In niti malo stresno. Doživetje, kot je Mini Adventures pustolovščina, kjer celotna družina na zabaven in edinstven način raziskuje mesto, je popolna. Toda zakaj je doživetje najboljše darilo, ki ga lahko podarite?


Raziskave so pokazale, da materialne stvari niso pogoj za srečo in da so doživetja bistveno bolj zadovoljujoča kot stvari.


Ljudje se oklepamo spominov. Ponavadi se ne spomnimo igrač in predmetov. Kar si zapomnimo, so posebni dogodki. Kraji, ki smo jih obiskali, potovanja in doživetja z družino in prijatelji, ter občutki, ki smo jih pri tem imeli.


Čas preživet z družino in skupna doživetja povezujejo z:

• zbliževanjem družinskih članov

• manj vedenjskimi težavami pri otrocih

• močnejšim občutkom identitete

• višjo stopnjo uspešnosti pri izobraževanju

• nižjo stopnjo nasilja.


Poleg tega jim ne bo treba najti prostora za shranjevanje doživetega, razen v svojem srcu, spominu in galeriji telefona ali morda v foto albumu!


Predvsem pa si lahko oddahnete, vedoč, da jih bodo spomini, ki jih bodo ustvarili na Mini Adventures pustolovščini, pustili srečnejše kot katera koli igrača. Spomini za celo življenje, zagotovo pa do naslednjega božiča! Poleg tega pa boste, če boste podarili pustolovščino, zagotovo postali njihov absolutni favorit.


Izbirate lahko med 18 Mini Adventures pustolovščinami po Sloveniji in okoli nje. Primerne so za družine z otroki starimi od pet let dalje. Odlične so za najstnike in velike otroke (očete, mame, babice in dedke, prijatelje in znance....). Oglejte si naše destinacije, ki čakajo, da jih raziščite, in svojim bližnjim pomagajte, da si korak za korakom ustvarijo spomine!



Morda vas zanima tudi naš blog 15 STVARI, KI JIH LAHKO POČNETE Z VAŠIMI OTROCI IN NE VKLJUČUJEJO UPORABE ZASLONOV (TEHNOLOGIJE) - za hitro branje kliknite tukaj

bottom of page