top of page

Novo mesto - Skriti čarobni urok

Predstavljajte si, da odkrijete urok, ki je bil skrit stoletja.

To se je zgodilo v Novem mestu, ki zdaj potrebuje pomoč radovednih pustolovcev.

Ta naloga je odličen način za spoznavanje enega najlepših mest na Dolenjskem.

Je mesto dveh polovic. Staro mestno jedro, ki je na skalnem rtu, obkroženem z reko Krko, ter novo mesto, ki se razvija in raste zaradi dveh velikih podjetij. Prvo izdeluje farmacevtske izdelke in kemikalije, drugo pa avtomobile Renault.

Novo mesto je očarljivo mesto z mnogimi zgodovinskimi znamenitostmi, ki jih lahko raziščete, in z mnogimi namigi, ki jih morate poiskati. V cerkvi svetega Leonarda, zgrajeni leta 1472, je knjižnica z 12.000 knjigami. S Kandijskega mostu se ponuja čudovit razgled na staro mestno jedro. Območje Breg, zgrajeno v 18. stoletju, ko je bilo porušeno nekdanje mestno obzidje. Je na skalnatem polotoku s pogledom na reko Krko, v hišah ob njem pa so nekoč živeli manj premožni meščani. Zgrajene so bile naslonjene na ostanke mestnega obzidja, ki so še vedno ohranjeni in vidni v zidovih kleti. Stopnice vodijo do reke, kjer so zelenjavni vrtovi, za katere skrbijo prebivalci, in priljubljena sprehajalna pot. V bližini je Dolenjski muzej, ki ga je vredno obiskati, ko ste v Novem mestu. Z Brega vodi strma pot do kapiteljske cerkve svetega Nikolaja, ki je najpomembnejša in najvidnejša znamenitost mesta. Ne spreglejte namigov, ki se skrivajo v kapiteljski cerkvi svetega Nikolaja, v kateri je znamenita oltarna slika J. R. Tintoretta.

Podatki o misiji

family and dog
No time limit on a Mini Adventure
Foot prints
2-6 IGRALCEV
7-97 LET
3KM
MIN. 2,5 URI
Mini Adventures pushchair
Mini Adventures wheelchair
Mini Adventures cute dog
PRIJAZNO
PSOM

Odpravite se na nepozabno pustolovščino z našim paketom za pustolovce

Naš pustolovski paket ni le zbirka predmetov, spravljenih v prikupno bombažno vrečko. Je ključ do sveta vznemirjenja, odkrivanja in čarobnosti.

V njej boste našli...
Laško Mini Adventure

Zemljevid pustolovščine

Na poti odkrivanja je vaš zanesljivi vodnik. Na zemljevidu je veliko namigov, ki jih je treba rešiti, zanimivih znamenitosti, ki jih je treba odkriti, in izzivov, ki jih je treba premagati.

Lake Bled Adventure Map

To še ni vse...

PODARITE PUSTOLOVŠČINO

Mini Adventure Gift Voucher
Iščete darilo, ki bo obdarovancu prineslo iskrico navdušenja, in želite podariti nekaj, kar ni samo prijetno, ampak tudi obogati?

Potem je Mini Adventures pustolovščina ODLIČNA izbira!

Na naših zabavnih in zanimivih raziskovanjih bodo obdarovanci ustvarili spomine, ki bodo trajali vse življenje. In če niste prepričani, katero pustolovščino izbrati, vam naša možnost darilnega bona ponuja neskončno možnosti.
Novo Mesto Personalised Mini Adventure
Za kanček več čarobnosti pa za samo dodatnih 10 € personalizirajte svojo Mini Adventures pustolovščino in navaden dan spremenite v nekaj izjemnega.

Ne glede na to, ali gre za pomemben rojstni dan ali gesto ljubljeni osebi, boste s podarjanjem naše personalizirane pustolovščine v njihovih očeh postali superzvezdnik.

Dodajanje te čarobnosti je preprosto - izberite PERSONALIZIRANO in jo oddajte v košarico, mi pa vas bomo vodili pri dodajanju lastnega besedila in slike za bolj osebno noto.
arrow - spots
spotted arrow

Zaželena fotografija tukaj

Ime prejemnika

bottom of page