top of page

Kamnik - Odrešitev grofice Veronike

A lahko kdo pomaga mestu Kamnik zadržati starodavno bitje, ki naj bi bilo napol kača in napol ženska?

Kamnik, srednjeveško mesto, je bogato z zgodovino in tradicijo. Obkrožajo ga Kamniško-Savinjske Alpe, zato ima čudovit pogled na gore. Na vrhu hriba v središču mesta je Mali grad, imenujejo ga tudi "balkon Kamnika", z najbolj impresivnimi razgledi in edinstveno dvonadstropno romansko kapelo, ki je ostanek grajskega kompleksa iz 11. stoletja. S to lokacijo je povezana tudi legenda o skopuški grofici Veroniki, ki je del pustolovščine v Kamniku. Pri raziskovanju mesta jo boste lahko videli tudi v grbu Kamnika.

Najbolj čarobna ulica v Kamniku je Šutna, kjer se srednjeveške hiše naslanjajo druga na drugo in prikazujejo več cehovskih in obrtniških znakov. Ena od obrti, ki jo želijo v Kamniku ponovno oživiti, je izdelovanje lončene majolike. Cerkve Marije Brezmadežne, ki dominira Šutno, ne morete zgrešiti, bližnji Trg svobode pa je obkrožen z zgradbami, od katerih so nekatere starejše od več kot 400 let. Tukaj je tudi vhod v predor, ki se razteza pod hribom Mali Grad.

Na Mini Adventures pustolovščini raziščite kamniške trge, med drugim Trg svobode, ki je znan po lokalnih sejmih, in se ustavite v frančiškanskem samostanu z izjemno zbirko starih knjig. Po pustolovščini pa uživajte v kateri izmed mnogih kavarnic in lokalčkov ter vsrkajte atmosfero mesta. In če imate radi nakupovanje, je na voljo odličen izbor trgovin, ki prodajajo znamenito keramiko tega območja.

Podatki o misiji

family and dog
No time limits on a Mini Adventure
Foot steps
2-6 IGRALCEV
7-97 LET
3KM
MIN. 2,5 URI
Mini Adventure pushchair
Mini Adventures wheelchair
Mini Adventures cute dog
PRIJAZNO
PSOM

Odpravite se na nepozabno pustolovščino z našim paketom za pustolovce

Naš pustolovski paket ni le zbirka predmetov, spravljenih v prikupno bombažno vrečko. Je ključ do sveta vznemirjenja, odkrivanja in čarobnosti.

V njej boste našli...
Laško Mini Adventure

Zemljevid pustolovščine

Na poti odkrivanja je vaš zanesljivi vodnik. Na zemljevidu je veliko namigov, ki jih je treba rešiti, zanimivih znamenitosti, ki jih je treba odkriti, in izzivov, ki jih je treba premagati.

Lake Bled Adventure Map

To še ni vse...

PODARITE PUSTOLOVŠČINO

Mini Adventure Voucher
Iščete darilo, ki bo obdarovancu prineslo iskrico navdušenja, in želite podariti nekaj, kar ni samo prijetno, ampak tudi obogati?

Potem je Mini Adventures pustolovščina ODLIČNA izbira!

Na naših zabavnih in zanimivih raziskovanjih bodo obdarovanci ustvarili spomine, ki bodo trajali vse življenje. In če niste prepričani, katero pustolovščino izbrati, vam naša možnost darilnega bona ponuja neskončno možnosti.
Kamnik Personalised Mini Adventure
Za kanček več čarobnosti pa za samo dodatnih 10 € personalizirajte svojo Mini Adventures pustolovščino in navaden dan spremenite v nekaj izjemnega.

Ne glede na to, ali gre za pomemben rojstni dan ali gesto ljubljeni osebi, boste s podarjanjem naše personalizirane pustolovščine v njihovih očeh postali superzvezdnik.

Dodajanje te čarobnosti je preprosto - izberite PERSONALIZIRANO in jo oddajte v košarico, mi pa vas bomo vodili pri dodajanju lastnega besedila in slike za bolj osebno noto.
arrow - spots
arrow with spots

Zaželena fotografija tukaj

Ime prejemnika

bottom of page