top of page

IDEJA ZA IZLET - CELJE


Za Celje ste sigurno že slišali, je sejemsko mesto in tretje največje slovensko mesto, zanima pa me ali ste ga že obiskali!?

Čeprav dokaj majhno, je Celje polno zgodovine in kulture.

Mini Adventures pustolovščina je odličen način za ogled znamenitosti mestnega središča, a zakaj ne bi bil to le uvod v čudovit dan!

Raziščite Celje, z reševanjem namigov in odkrivanjem skritih draguljev v svojem času in v svojem ritmu, ter vam najljubši družbi - bodisi družine, sorodnikov ali prijateljev.

Ustavite se, kadarkoli želite, v miru pobrskajte po kakšni trgovinici s spominki, uživajte v kavi, si privoščite kakšen priboljšek, na primer okusen vafelj v kavarni hotela Evropa ali odličen sladoled pri Polonci in njeni simpatični slaščičarnici Polonine sladke skrivnosti.



Zavijte v očem skrite male ulice, obiščite umetniško četrt, ter se sprehodite skozi park ob reki Savinji. Ob sprehajalni poti boste našli kar nekaj prijetnih kotičkov, kjer lahko odrasli posedite, vaši otroci pa se brezskrbno igrajo, da se malo odpočijete od razgibavanja možgančkov in reševanja namigov.

Če ste planirali ostati cel dan in vam čas to dopušča, lahko prečkate most ter se podate tudi v Mestni gozd. Tu boste ob lažjem vzponu, primernim tudi za najmlajše, sredi gozda našli drevesno hiško in čudovito igrišče. Ta vzpon vam bo sigurno odprl apetit, ko se boste vrnili v mesto, zato predlagam, da si predno nadaljujete z reševanjem in odkrivanjem namigov, vzamete čas za kosilo.



V samem centru se da dobro pojesti na kar nekaj mestih. Od kakšnega dobrega hamburgerja in pizze, hudega steak-a, celo japonsko in vietnamsko hrano lahko poskusite (odpiralne čase je dobro preveriti vnaprej!).

Po kosilu zaključite svojo epsko pustolovščino in dešifrirajte "mini ključavnico", da si priskrbite svoj "zaklad". Vendar ne pustite, da se zabava tu konča!

Stopite nazaj v čas, pojdite v Knežji dvor in si oglejte Celeia - mesto pod mestom, obiščite Pokrajinski muzej in spoznajte grofe Celjske, ter našo drago popotnico Almo M. Karlin, podajte se v Muzej novejše zgodovine in njihov muzej za otroke, Hermanov brlog - edini otroški muzej v Sloveniji. Seveda brez obiska Celjskega gradu ne gre in še in še bi lahko naštevala!!!!



Zato ne odlašajte več, ter se podajte dogodivščinam naproti z Mini Adventures pustolovščino Celje - Almin skrivnostni zaklad. 💪

Pričakujemo vas v Celju!


bottom of page