top of page

Kranj - V iskanju tihožitja

Pripravite se na dan, poln pustolovščin, kulture in zabave, ko boste iskali čarobni predmet, ki ga je treba najti, da bo mesto Kranj varno.

Kranj, znan tudi kot prestolnica slovenskih Alp, je najstarejše naselje v Sloveniji. Neprekinjeno je naseljen že 6.000 let! Zgrajen na skalnem robu kanjona reke Kokre, ki je drugi največji v Evropi. Staro mestno jedro leži med rekama Savo in Kokro in je relativno majhno območje, ki meri le 1 km x 250 m. Na tako majhnem prostoru ima več kot dovolj znamenitosti in zanimivosti na ogled, s katerimi si zapolnite več kot le eno uro. Kulturno bogat in obogaten z zanimivimi zgodovinskimi stavbami je idealna destinacija za Mini Adventures pustolovščino.

Znan je tudi po največjem slovenskem pesniku dr. Francetu Prešernu, ki je med drugimi napisal tudi besedilo, ki smo ga delno uporabili za slovensko himno. Kranj je postal varuh spomina nanj, saj je tu preživel svoje zadnje dni. Med raziskovanjem boste našli veliko zgradb, povezanih z njegovim življenjem v mestu.

Drugi veliki kranjski možje vključujejo baročnega slikarja Leopolda Layerja, ki je del pustolovščine, na katero se boste podali. Lahko obiščete hišo, v kateri je nekoč živel in delal in v kateri je danes kulturno središče.

Ta Mini Adventures pustolovščina vas vodi od mestnega obrambnega stolpa na Pungertu, od koder se odpira čudovit razgled na kanjon in reko Kokro. Sledite namigom po uličicah ter se sprehodite mimo znamenitosti, kot sta Plečnikove arkade in grad Khislstein. Ne zamudite razstav v Gorenjskem muzeju na gradu. Raziščite cerkev svetega Kancijana in zgodovinsko mestno hišo na Glavnem trgu ter zanimivo kostnico v bližini, arheološko najdišče skeletnih ostankov.

Podatki o misiji

family and dog
no time limit on a Mini Adventure
Foot prints
2-6 IGRALCEV
7-97 LET
3KM
MIN. 2.5 URI
Mini Adventure pushchair
Mini Adventure wheelchair
Mini Adventure cute dog
PRIJAZNO
PSOM

Odpravite se na nepozabno pustolovščino z našim paketom za pustolovce

Naš pustolovski paket ni le zbirka predmetov, spravljenih v prikupno bombažno vrečko. Je ključ do sveta vznemirjenja, odkrivanja in čarobnosti.

V njej boste našli...
Laško Mini Adventure

Zemljevid pustolovščine

Na poti odkrivanja je vaš zanesljivi vodnik. Na zemljevidu je veliko namigov, ki jih je treba rešiti, zanimivih znamenitosti, ki jih je treba odkriti, in izzivov, ki jih je treba premagati.

Lake Bled Adventure Map

To še ni vse...

PODARITE PUSTOLOVŠČINO

Mini Adventure Gift Voucher
Iščete darilo, ki bo obdarovancu prineslo iskrico navdušenja, in želite podariti nekaj, kar ni samo prijetno, ampak tudi obogati?

Potem je Mini Adventures pustolovščina ODLIČNA izbira!

Na naših zabavnih in zanimivih raziskovanjih bodo obdarovanci ustvarili spomine, ki bodo trajali vse življenje. In če niste prepričani, katero pustolovščino izbrati, vam naša možnost darilnega bona ponuja neskončno možnosti.
Kranj Personalised Mini Adventure
Za kanček več čarobnosti pa za samo dodatnih 10 € personalizirajte svojo Mini Adventures pustolovščino in navaden dan spremenite v nekaj izjemnega.

Ne glede na to, ali gre za pomemben rojstni dan ali gesto ljubljeni osebi, boste s podarjanjem naše personalizirane pustolovščine v njihovih očeh postali superzvezdnik.

Dodajanje te čarobnosti je preprosto - izberite PERSONALIZIRANO in jo oddajte v košarico, mi pa vas bomo vodili pri dodajanju lastnega besedila in slike za bolj osebno noto.
arrow - spots
spotted arrow

Zaželena fotografija tukaj

Ime prejemnika

bottom of page