top of page

NAM LJUBE IDEJE ZA ZMENKE!


Zmenki v dvoje so zelo pomembni, še posebej, če ste že kar nekaj časa skupaj. "Čas, samo za vaju" znova nekako potrdi, da ste "par", ko se prepogosto zdi, da ste samo poslovni partnerji, sostanovalci ali dve osebi, ki tekata okrog za otroci.


Večer ali popoldan, ki ga preživite v dvoje, vam omogoča, da ostanete "eno" z osebo, s katero ste se odločili preživeti življenje; z osebo, v katero ste se zaljubili - ne z osebo, ki ni pospravila postelje ali je pozabila odnesti smeti.


Ključni razlogi, zaradi katerih so zmenki s partnerjem pomembni so:


· Omogočajo vam, da se povežete med seboj. Ne gre samo zato, da so stvari narejene, kar je včasih lahko vsakdanje življenje.

· Zmenki nudijo prepotreben oddih od tempa vsakodnevnega življenja.

· Zmenki so priložnost, da se skupaj zabavata.

· S tem ko določite "Čas, samo za vaju" pokažete, da dajete vaši vezi in drug drugemu še vedno prednost pred tem norim tempom vsakdana.


V tem tednu ljubezni z vami delimo 10 odličnih idej za zmenke. Ideje za popestritev zmenkov, ki niso samo pijača in večerja ali kino. Številka 4 je naša najljubša in ena, ki jo toplo priporočamo! Poleg tega ni potrebno oropati banke, saj so številne dejavnosti cenovno ugodne ali celo brez stroškov.


1. Opazujte zvezdnato nebo na svojem dvorišču ali nekje zunaj v naravi. Samo zagrabite odejo in skupaj usmerite pogled v nebo. Če ste bolj znanstveni tip, si morda priskrbite zemljevid ozvezdij in jih poizkusita skupaj poiskati.


2. Pojdite na javno mesto (mestni trg, park, nakupovalni center) in opazujta mimoidoče. Sestavite zgodbe o ljudeh, ki gredo mimo vas, kot da pišete roman.



3. Pojdite na neko športno aktivnost ali igrajte kakšno igro iz otroštva - badminton, tenis, skrivalnice, mini golf... Obujajta spomine in bodite razigrani skupaj, malo "zdrave tekmovalnosti" tudi ne bo škodilo.



4. Pretvarjajte se, da sta turista, tako da se odpravita na Mini Adventures pustolovščino. Raziščita kakšen nov kraj, rešita namige in skupaj delujta kot ekipa, da odkleneta zaklad na koncu in izvesta več o kraju.


5. Če v bližini ni kraja, kamor lahko gresta na Mini Adventures pustolovščino, potem pa pojdita okoli svojega domačega kraja in počnita stvari, ki bi jih počeli turisti - pojdita na prostor s čudovitim razgledom ali zanimivo okolico, v park, muzej, kamorkoli, kjer je v vašem kraju zanimivo. Ni važno, če izstopata, navsezadnje sta turista!


6. Načrtujte "Najljubšo noč" okoli svoje najljubše hrane, oblačil, iger, športa itd. Vsaka oseba si lahko izbere najljubšo aktivnost, ki jo nato združita v en večer oz. naredita tako, da zmenke organizirata izmenično, enkrat vi in naslednjič partner.


7. Obiščite živalski vrt ali turistično kmetijo v bližini. Pomlad je še posebej zanimiv čas, saj boste verjetno imeli možnost videti kar nekaj simpatičnih mladičkov in čudovitih rož.


8. Opravljajta skupaj kakšno dobro delo/ prostovoljno delo - v domu za ostarele, mladinskem centru, poberita smeti v bližnjem parku ali v vaši ulici.


9. Na odročnem kraju si pripravita piknik. Razgrnita odejo, poskrbita za prigrizke ali kar cel obrok. Tudi vino nebi bilo slaba ideja. Morda drug drugemu preberita kakšen romantičen verz ali poezijo. Ni nujno, da je izvirno, le nekaj, za kar ste se potrudili, da ste našli.







10. Zgodaj zjutraj ali zvečer se skupaj odpravita na sprehod ali vožnjo s kolesom. Raziščita okolico ali podeželje. Za zajtrk se ustavite v kavarni ali pa si na poti privoščita kakšen drug priboljšek. Pravzaprav se lahko ustavita, kadarkoli začutita željo. To ni dirka, ampak samo čas, ki ga preživljata skupaj.


Torej, kaj čakaš? Vzemi v roke svoj rokovnik, uskladi prosti čas s partnerjem in se dogovorita za zmenek. Ne bo vam žal!


Delite z nami ideje za zabavne zmenke, na katerih ste že bili, ali bi si želeli biti - rade bi jih slišale! Napišite jih v komentar.

bottom of page