top of page

Mini Adventures pustolovščine - odlična izkušnja za učence tujih jezikov

Kmalu se prične novo šolsko leto. Upajmo, da bo to bolj “normalno”, in se bomo po vsem kar smo preživeli končno vrnili v neke ustaljene tirnice.

Med karanteno smo starši postali učitelji. To je bila kar naporna naloga (vsaj zame), ne vem sicer kako vi razmišljate, vendar sem začela učitelje ceniti bolj kot prej. Morda pa ste sedaj, ob začetku novega šolskega leta, pričeli razmišljati, da nekatera področja, ki ste jih predelali z otroci v zadnjih štirih mesecih, potrebujejo dodatno obdelavo.

Če je učenje tujega jezika eno izmed njih, smo zapisale, zakaj bo Mini Adventures pustolovščina z družino pomagala vašim otrokom, da ponovijo in izpilijo svoje znanje jezika.



Na voljo so v več jezikih

Naše Mini Adventures pustolovščine so na voljo v različnih jezikih. Naša različica v lažji angleščini (Easier English) je namenjena tujim govorcem angleščine, učencem in dijakom, katerih angleščina je na začetni – srednji ravni (A2-B1). Običajna angleška različica je naprednejša, saj jih piše oz. preverja naša britanka Hayley. Nekatere destinacije so tudi v nemškem in hrvaškem jeziku.

Otroci se sploh ne bodo zavedali, da se s tem učijo novih besed in obnavljajo pozabljene, tako bodo zatopljeni v raziskovanje na Mini Adventures pustolovščini.

Kar 19 krajev, ki jih lahko raziščete, so edinstven in zabaven način ne le za raziskovanje novega kraja, temveč tudi za izboljšanje znanja jezika.

Ne samo, da izboljšujejo znanje jezika, ampak namigi (uganke), ki jih je potrebno rešiti, zahtevajo veščine, kot so logika, reševanje problemov in matematika.


Poleg njih se naučite/obnovite znanje jezika

Za otroka ni boljše vzpodbude kot je videti starše, da sodelujejo pri učenju. Ker je Mini Adventures pustolovščina družinam prijazna aktivnost, je to popoln izobraževalen in zabaven način preživljanja skupnega prostega časa. Morda bo celo pomagalo vam, da malo obnovite svoje znanje katerega izmed jezikov na voljo. Velika verjetnost je, da če vidijo, da vi v nečem uživate in se trudite, bodo to želeli tudi sami.



Spodbujajte jih, da otroci učijo vas

Mogoče vam nekatere besede ali besedne zveze v Mini Adventures pustolovščini sploh niso poznane. Kakšna spodbuda je to otroku, da lahko starše nauči novih besed. Otroci želijo pokazati, kako dobro jim gre. Tudi, če bo potrebna pomoč Googla za prevod, je skupno učenje nove besede, kot družina, nekaj posebnega.



Spremenite nastavitev jezika v njihovem telefonu

Medtem ko raziskujete, ne rešujete samo namige, na poti vas čakajo tudi zabavni izzivi. Zato naj bo telefon v bližini, saj nekateri izzivi vključujejo tudi selfije (sebke). In sigurno boste želeli narediti tudi veliko fotografij v spomin, na svoji pustolovščini.

Zakaj nebi, če imajo vaši otroci svoj telefon, spremenili nastavitev jezika na njem v tuj jezik, ki se ga učijo!? Kadar koli bodo poskusili narediti kaj na svojem mobilnem telefonu, se bodo lahko naučili novih besed. Če še nimajo svojega telefona, spremenite nastavitev jezika na svojem in jim pustite, da se z njim igrajo (seveda omejen čas).


Ste z družino pripravljeni na izziv Mini Adventures pustolovščine v tujem jeziku? Skok v našo trgovino in še danes izberite svojo, za super družinski dan, poln zabave in novega znanja.


bottom of page