top of page

10 ZABAVNIH STVARI, KI JIH LAHKO POČNETE Z VAŠIMI OTROCI NA BOŽIČNI VEČER

Božični večer je za otroke eden izmed bolj vznemirljivih dni v letu. Večer poln pričakovanj! Le kaj lahko počnete z otroci polnimi energije in navdušenja? Zbrale smo 10 nam ljubih dejavnosti, za katere smo prepričane, da bi lahko postale del vaše božične tradicije, če že niso.


gif


1. Postavite in okrasite božično drevo (če ga še niste). ;)


2. Predvajajte božično glasbo in zraven zapojte.


3. Skupaj specite božični kruh in piškote ter jih božično okrasite, tisti zelo ustvarjalni lahko naredite hišico iz medenjakov.


Otroci naj dodajo penice, zdrobljene Oreo piškote, mrvice, smetano .... Ta dan ne glejte na zdravo prehrano in svojo linijo



5. Pojdite k polnočnicam.


6. Skupaj izdelajte čarobni ključ za Božička – če živite v bloku, kjer ni dimnikov je Božičkov čarobni ključ prava stvar, saj odklene vsa vrata! Prilagamo vam vzorec, ki si ga natisnete in ga poljubno okrasite. Nanj lahko napišete tudi sporočilo za Božička, npr. Dragi Božiček, kot vidiš nimamo dimnika. Potresi svoj čarobni prah na ta ključ, da boš lahko pustil darila pod našo smrekco!




7. Pripravite hrano za Božičkove jelene. Potresite jo po travi pred hišo, blokom, da bodo jeleni lažje našli pot do vas in nekaj pojedli medtem ko bodo čakali, da Božiček dostavi darila pod vašo smrekco. Otroci naj zmešajo nekaj ovsenih kosmičev, sončničnih semen, mini penic in barvnih mrvic ter jih pred spanjem potresejo.


8. Obvezno si skupaj oglejte vsaj en božični film.


9. Pred spanjem preberite kakšno božično pravljico – naše trenutno najljubše pravljice so Čarobno božično drevesce, Neke božične noči, Deset božičnih želja....



10. Na spletu sledite Božičku. S klikom na to povezavo https://santatracker.google.com/ boste na božični večer lahko spremljali kje na svetu se trenutno nahaja.



Če ti predlogi še niso del božične tradicije vaše družine, upamo, da ste v njih našli navdih, ter bo kateri izmed njih to postal, ter bodo vaši otroci še leta in leta imeli čudovite spomine na božič z družino.

bottom of page