top of page

10 NEVERJETNIH PREDNOSTI SPREHODA S CELOTNO DRUŽINO!

Dobro je znano, da pri hoji obstajajo neverjetne prednosti za zdravje. Z izumom naprav in aplikacij, ki beležijo korake na naših telefonih, še nikoli nismo bili bolj osredotočeni na doseganje naših vsakodnevnih priporočenih korakov!


Vendar pa z vključevanjem hoje v svojo dnevno rutino ne boste samo ohranjali kondicijo, hujšali ter zategovali mišice. Hoja ni le dober način ohranjanja zdravja za odrasle, ampak tudi za otroke. Pravzaprav je hoja koristna za vso družino, zato ne pozabite vključiti tudi starejših (dedkov, babic....) članov svoje družine!


30 minut sprehoda dnevno lahko

1. Deluje super sproščujoče. Sprehod lahko resnično umiri in razbistri vaše možgane. Študija v Veliki Britaniji je pokazala, da lahko hoja po zelenih površinah možgane spravi v meditativno stanje.

2. Pomaga razviti otrokovo samostojnost. Dovolite jim da odločajo kje hodijo in v katero smer saj jim to daje občutek odgovornosti ter jim pomaga, da rastejo in se zavedajo okolja in stvari okoli sebe.

3. Izboljša vaše razpoloženje. Koliko vas je takšnih, ki se odpravite na sprehod, da si razbistrite glavo po tem ko ste bili vključeni v burno razpravo ali se počutili jezne?! Me to vsekakor storimo! !!

4. Pomaga pri koncetraciji. Dandanes so naši možgani nenehno bombardirani z informacijami iz različnih virov hkrati, tako v delovnem kot domačem okolju. Med sprehajanjem se možgani malo "odklopijo" od te prenasičenosti z informacijami in lahko pomaga, da med tem časom vse to predelajo.

5. Spodbuja ustvarjalnost. Ker hoja možganom omogoča, da si opomorejo od prenasičenosti z informacijami lahko hoja um pomladi in obnovi, kar je kot nalašč za spodbujanje in prebujanje ustvarjalnosti.

6. Ima dober učinek v boju proti depresiji. Hoja z dobrim prijateljem v času depresije lahko ima pomemben vpliv na počutje posameznika.

7. Dvigne samozavest. Hoja kuri kalorije in tonira mišice, kar lahko privede do izgube teže ter lahko vztrajne sprehajalce nagradi z bolj čvrstim telesom in vitkejšim videzom.

8. Okrepi odnose. Sprehod z otroki, partnerjem in prijatelji spodbuja pogovor in interakcijo.

9. Izboljša ten. Hitrejša hoja med sprehodom pospeši znojenje, ki kožo očisti strupov ter hkrati poveča pretok kisika in krvi v kožo. To spodbuja pomembna naravna olja, da kožo ohranjajo mehko in prožno.

10. Zagotavlja boljše vzorce spanja. Sprehod ponastavi telesno uro z naravno svetlobo in čez dan dovolj stimulira možgane, da so se ponoči pripravljeni “izklopiti”. Torej, če se vam zdi, da se ponoči vrtite in obračate, raje razmislite o zgodnjih jutranjih sprehodih preden boste posegli po tabletah za spanje.


Mini Adventures pustolovščina je odličen način za druženje z družino med hojo in raziskovanjem. Kot ste ravno lahko prebrali sta vadba možganov in telesa zelo pomembni. Otroci so čisto prevzeti saj sodelujejo pri odločanju v katero smer se bo pot nadaljevala. S povprečno razdaljo približno 2,5 km boste z lahkoto dosegli vsakodnevni zastavljen cilj opravljenih korakov saj se boste medtem tako zabavali, da sploh ne boste vedeli, da ste jih naredili toliko!


Ste pripravljeni na Mini Adventures pustolovščino? Kaj še čakate? Pojdite ven in raziskujte pri tem pa naredite še nekaj koristnega za zdravje celotne družine!


Katere Mini Adventures pustolovščine so na voljo? Preberite tukaj >>

bottom of page