top of page

Varaždin - Zgodba kamnite medvedke

Pozor, pogumni pustolovci! Spoznajte legendo o kamniti medvedki in pomagajte nam pri Mini Adventures sprostiti močan urok, ki lahko osvobodi duha mame medvedke.

Uporabite svoj raziskovalni duh, da poiščete namige, v tem razmeroma neodkritem hrvaškem mestu, nekoč prestolnici, v svojem tempu in ob svojem času, medtem ko si ogledujete nešteto cerkva, trgov in palač.

Varaždin je eno od mest z najbolj ohranjenimi baročnimi stavbami v Evropi. Mesto je dobilo vzdevek "hrvaški mali Dunaj". Dvajset let (1756–1776) je bil glavno mesto Hrvaške. V tem času so verski redovi, plemiške družine in bogati trgovci Varaždina pritegnili najboljše arhitekte in slikarje v državi, da so gradili palače in dvorce. Požar leta 1776 je uničil velik del mesta in povzročil, da se je prestolnica preselila nazaj v Zagreb.

Sprehodite se po slikovitem mestnem trgu z najstarejšo mestno hišo v Evropi, kjer ob sobotah poteka menjava straže (med majem in oktobrom). Pojdite mimo jezuitskega samostana in občudujte baročno katedralo. Sprehodite se po elegantnih ulicah, odkrijte skrita dvorišča in obiščite Svet žuželk v eni od palač. V Starem Gradu odkrijte srednjeveško trdnjavo, v kateri je zdaj Mestni muzej Varaždin z več kot 1100 eksponati. Na bogato zgodovino spominjajo tudi s travo poraslo obzidje in stražni stolp.

Varaždin je tudi čudno-čaroben. To se opazi predvsem v Muzeju angelov in galeriji kovinske umetnosti, ki je dvorišče in hiša, polna kovinskih spominkov vseh oblik, vrst in velikosti, ki jih je izdelal izjemni Miroslav Prikratki. Morda boste na svoji pustolovščini celo naleteli na uradnega pozdravnega lajnarja Varaždina! Šli boste mimo trga tradicionalnih obrti, kjer boste spoznali vse o cehovskih znakih, ki predstavljajo obrtnike preteklih let.

Podatki o misiji

family and dog.png
2-6 IGRALCEV
7-97 LET
3KM
MIN. 2,5 URI
wheelchair_edited.png
PRIJAZNO
PSOM

Odpravite se na nepozabno pustolovščino z našim paketom za pustolovce

Naš pustolovski paket ni le zbirka predmetov, spravljenih v prikupno bombažno vrečko. Je ključ do sveta vznemirjenja, odkrivanja in čarobnosti.

V njej boste našli...

Zemljevid pustolovščine

Na poti odkrivanja je vaš zanesljivi vodnik. Na zemljevidu je veliko namigov, ki jih je treba rešiti, zanimivih znamenitosti, ki jih je treba odkriti, in izzivov, ki jih je treba premagati.

Lake Bled Adventure Map

To še ni vse...

PODARITE PUSTOLOVŠČINO

Iščete darilo, ki bo obdarovancu prineslo iskrico navdušenja, in želite podariti nekaj, kar ni samo prijetno, ampak tudi obogati?

Potem je Mini Adventures pustolovščina ODLIČNA izbira!

Na naših zabavnih in zanimivih raziskovanjih bodo obdarovanci ustvarili spomine, ki bodo trajali vse življenje. In če niste prepričani, katero pustolovščino izbrati, vam naša možnost darilnega bona ponuja neskončno možnosti.
Varazdin Slo.png
Za kanček več čarobnosti pa za samo dodatnih 10 € personalizirajte svojo Mini Adventures pustolovščino in navaden dan spremenite v nekaj izjemnega.

Ne glede na to, ali gre za pomemben rojstni dan ali gesto ljubljeni osebi, boste s podarjanjem naše personalizirane pustolovščine v njihovih očeh postali superzvezdnik.

Dodajanje te čarobnosti je preprosto - izberite PERSONALIZIRANO in jo oddajte v košarico, mi pa vas bomo vodili pri dodajanju lastnega besedila in slike za bolj osebno noto.
arrow - spots_edited.png
arrow - spots_edited_edited.png

Zaželena fotografija tukaj

Ime prejemnika

bottom of page