top of page

PREDSTAVLJAMO VAM ŠKOFJO LOKO

Poznate Škofjo Loko oz. ste jo sploh kdaj že obiskali? To ni eden izmed krajev, na katerega najprej pomislite, ko načrtujete izlete po Sloveniji. Mesta, kot so Ljubljana, Maribor ali Celje, imajo običajno prednost ali pa se obiskovalci odločijo za bolj očitne destinacije na obali ali jezerih.


Prejšnji mesec je bila Škofja Loka ena naših najbolj prodajanih Mini Adventures pustolovščin. Čudno, si morda mislite - vendar se nam ne zdi tako! Veste, naše igre na prostem so odličen način za doživetje majhnih, zanimivih mest, kot je Škofja Loka.Domačini pravijo, da je srednjeveška lepotica in ni težko razumeti zakaj je temu tako. Ima eno najbolj ohranjenih mestnih središč v Sloveniji, za kulturni spomenik pa je bila razglašena leta 1987. Mesto ima čudovito lego na rečnih terasah in je obdano s hribi v katere se je tudi vredno podati.


Ozke uličice, zanimivi mestni trgi in impresivni mostovi s pogledom na slikovito reko Soro jo naredijo popolno za Mini Adventures pustolovščino. Namigi s katerimi raziščete zanimive zgradbe in znamenitosti se kar kopičijo. Grad Loka, ki stoji nad mestom dopolnjuje zeleno kuliso hribov in gozdov za njim, in je eden izmed vrhuncev naše Mini Adventures pustolovščine. Prav tako je čudovit sprehod proti delu mesta imenovanem Puštal, preko lesene brvi čez Poljansko Soro, imenovane Hudičeva brv. Le ta je tudi del zgodbe, ki spremlja našo Mini Adventures pustolovščino v Škofji Loki. Ime je dobila po številnih srečanjih s hudičem, vsaj tako pravijo domačini. Da bi ga odvrnili, so postavili kapelico na obeh straneh brvi. A trajalo je le nekaj časa, ko se je ponovno začel pojavljati, tokrat na sredi brvi - zato so postavili kapelico še na sredini. Posvečena je svetemu Janezu Nepomuku (zaščitniku mostov). Zdi se, da je to pomagalo, razen če ga seveda ne srečaš, ko boš tam!Škofja Loka je tudi dom svetovno znane dramske uprizoritve - Škofjeloški pasijon, ki je najstarejše ohranjeno dramsko delo v slovenščini. Predstava je ljudska igra, zasnovana kot procesija na ulicah mestnega središča, v katerem sodeluje več kot 900 lokalnih izvajalcev. Temelji na starodavnih delih kapucinskega meniha in prikazuje 20 prizorov križevega pota in drugih iz Stare in Nove zaveze. Predstava se izvaja v narečju iz obdobja v katerem je bila napisana. Poleg igralcev v produkciji predstave sodeluje še 400 prostovoljcev iz skupnosti. Zaradi obsega prireditve se uprizarja vsakih šest let, naslednja uprizoritev bo leta 2027.


Vendar pa vam iz srca priporočamo, da na obisk Škofje Loke ne čakate do leta 2027 in se sami prepričate kako čudovita je, ter z družino ustvarite nepozabne spomine z našo Mini Adventures pustolovščino.
댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page