top of page

16 družinam prijaznih filmov, ki nas navdihnejo za pustolovščine in potovanja

Odličen citat, ki smo ga nedavno zasledile pravi, da vse učilnice nimajo štirih sten. Govori o dejstvu, da so potovanja lahko odlična za izobraževanje naših otrok.


S tem v mislih, smo razmišljale kako bi lahko navdihnile otroke, da bi si želeli izkusiti svet, in ni ga boljšega načina kot da jim ga predstavimo skozi filme. Čas za to pa ne bi mogel biti primernejši, saj veliko časa preživimo v zaprtih prostorih in čakamo, da pride pomlad.


Tukaj boste našli vrh naših potopisnih in pustolovskih filmov, ki bodo navdušili vso družino.


Reševanje malega Nema – Potem, ko njegovega sina ujamejo v Koralnem grebenu in odpeljejo v Sydney, se plašna klovnska ribica odpravi na pot, da ga pripelje nazaj domov.Koko in velika skrivnost - v Mehiki, ambiciozni glasbenik Miguel, ki mu družina prepoveduje ukvarjanje z glasbo, vstopi v Deželo mrtvih, da bi našel svojega pradeda, legendarnega pevca.


Pogum - odločna, da bo v življenju stopala po svoji poti, škotska princesa Merida kljubuje starodavnemu običaju, ki v kraljestvo prinaša kaos. Uslišana ji je ena želja, Merida mora zbrati ves svoj pogum in pokazati vse svoje lokostrelske sposobnosti, da prekliče urok.


Moje pesmi, moje sanje - Zgodba o mladem dekletu, ki zapusti samostan v Avstriji, da postane guvernanta sedmim otrokom vdovca, upokojenega mornariškega oficirja.


Rio - Ko se Blu, udomačen papagaj iz mesteca Minnesota, sreča z simpatično in neodvisno Jewel, se s ptico svojih sanj odpravi na pustolovščino v Rio de Janeiro.Moana (Vaiana) - pustolovska zgodba iz osrčja Polinezije. Mlada princesa Vaiana želi rešiti svoj rajski otok pred zloveščo nevarnostjo, zato se odpravi iskat bajeslovnega polboga Mauija.


Ratatouille - Podgana, ki zna kuhati, sklene nenavadno zavezništvo z mladim kuharskim pomočnikom v znani restavraciji v Parizu.


V višave - Vdovec, Carl Fredricksen, zbere ves svoj pustolovski duh, ko ga hoče gradbeno podjetje razlastiti in preseliti v dom za ostarele, na streho pripne helijeve balone in odleti v višave, proti Južni Ameriki.


Lili in žverca - Deklica iz Havajev, posvoji nenavadnega hišnega ljubljenčka, ki je pravzaprav zloglasni zunajzemeljski ubežnik.


Kung Fu Panda - Zmajev bojevnik se mora spopasti z divjim Tai Lungom, saj je na tehnici usoda Kitajske. Vendar pa naj bi se zmotili pri izbiri zmajevega bojevnika, saj je to postal debeli panda, ki je novinec borilnih veščin.
Raziskovalka Dora - najstniška raziskovalka, vodi svoje prijatelje na pustolovščino, da reši starše in razreši skrivnost izgubljenega mesta zlata.


Ledeno kraljestvo - Ko na novo okronana kraljica Elsa po nesreči uporabi svoje moči in celotno kraljestvo ogrne v večni sneg in led, se njena sestra Anna skupaj z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda na neverjetno reševalno akcijo, da spremeni vremenske razmere. Čudovita narava je povzeta po Norveški.


Madagaskar - Skupina živali, ki so vse življenje preživele v newyorškem živalskem vrtu, končajo v džunglah Madagaskarja in se morajo prilagoditi življenju v divjini.


Mary Poppins se vrača - Nekaj desetletij po svojem prvotnem obisku se Mary Poppins, čarobna varuška, vrača, da bi pomagala odraslima Jane in Michael-u ter njegovim otrokom skozi težaven čas v njihovem življenju.


Mulan - Da bi rešila očeta pred smrtjo, mlada deklica preoblečena v moškega odide v vojno namesto njega in postane ena največjih kitajskih junakinj.


Mama Mia - Zgodba o bodoči nevesti, ki poskuša najti svojega pravega očeta, je pripovedovana z uspešnicami priljubljene skupine ABBA iz 70-ih in posneta na lokaciji na majhnem grškem otoku Skopelos.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page