top of page

10 DRUŽINAM PRIJAZNIH EVROPSKIH MEST VREDNIH OBISKA


Ko imamo enkrat otroke, še ne pomeni, da se moramo odpovedati obiskom mest, ampak pomeni, da si jih moramo malo drugače prilagoditi. Smo velike zagovornice raziskovanja mest, tudi tistih res velikih, z otroki. Ni razloga, da v obisku mest nebi uživala cela družina. Pravzaprav so naše Mini Adventures pustolovščine napisane tako, da raziskovanje mesta postane zanimivo, zabavno in poučno.


Za obisk mest je potrebno samo malo več načrtovanja in premisleka. Poskrbeti morate, da otroci nikoli ne bodo preveč utrujeni, lačni, predvsem pa, da jim ne bo dolgčas, kar velja tudi za odrasle.


Prvi korak je da raziščete, katero mesto ima najboljšo kombinacijo dejavnosti in znamenitosti za vso družino. Zelo smo se potrudile in za vas sestavile seznam otrokom prijaznih evropskih mest, kaj je v njih vredno ogleda in druge stvari, ki jih še lahko počnete ko ste tam.


Upoštevale smo;

Varnost.

Da ima veliko zelenih površin, ki otrokom omogočajo, da se med ogledi malo sprostijo in naigrajo.


Da ima veliko različnih dejavnosti tako za otroke, kot odrasle.


Pestro ponudbo različnih restavracij in lokalov.

Torej, tukaj je nekaj idej. Seznam ni v nekem določenem vrstnem redu in lahko bi vam sigurno naštele še nadaljnjih 10, mogoče kdaj drugič!


1. BARCELONA – Z gondolo do gradu Montjüic, obisk akvarija L'Aquarium, Znanstveni muzej CosmCaixa, Park de la Ciutadella, Zabaviščni park Tibidabo, Muzej idej in izumov, Muzej čokolade (Museo de la Xocolata), stadion Camp Nou, plaže…..


2. BUDIMPEŠTA - velika avtobusna tura, Miniversum, mestni park, grič Gellert, grajsko okrožje, termalne kopeli in bazeni, MINI ADVENTURES PUSTOLOVŠČINA BUDIMPEŠTA, ČAROVNIKOVA SKRIVNOST.


3. ZAGREB - Peljite se s tramvajem, obiščite živalski vrt, Muzej iluzij, z vzpenjačo do Strossmayerjevega sprehajališča, Tehnični muzej, ter veliko parkov... MINI ADVENTURES PUSTOLOVŠČINA ZAGREB, PA PRIHAJA KMALU!


4.PARIZ – obiščite vrtove Jardines De Luxemburgo, muzej Musée de Cluny, baziliko Sacre Coeur, Eiffelov stolp, peljite se z dvonadstropno ladjico po reki Seni , zabaviščni park Jardin d’Acclimation in seveda Disneyland....


5. LONDON – muzej voščenih lutk Madame Tussauds, London Tower inTower Bridge, Londonski transportni muzej, pojdite na ogled Harry Potter Studios, Park St. James, oglejte si menjavo straže pred Buckinghamsko palačo, Naravoslovni muzej in London Eye....


6. RiM - Kolosej, Vatikan, vodnjak Trevi, Španske stopnice, enodnevni izlet do Ostie Antice (nekoč pristaniškega mesta Rima), poleg tega pa obvezno okusite čudovite pizze in sladolede.


7. MÜNCHEN - Oglejte si Glockenspiel na Marienplatzu (osrednji trg v starem mestnem jedru Münchna), Muzej igrač v stari mestni hiši, Trgovino igrač Obletter, Kid Kingdom v Deutsches Museumu z več kot 1000 prijaznimi dejavnostmi za otroke, živalski vrt Hellabrunn, imajo pa tudi Nemško pravljično cesto.


8. DUNAJ - Palača Schonbrunn, kjer so palača, otroški muzej in najstarejši živalski vrt na svetu, združeni v eno. Otroški muzej Zoom, palača Belvedere, katedrala St Stephens, velikansko Ferris kolo v zabaviščnem parku Prater, vožnja s kočijo, stolp Danube Tower, glasbena hiša, španska jahalna šola in Time Travel Wienna (lokalni zgodovinski muzej).


9. BRATISLAVA - Grad Bratislava, samo srednjeveško staro mestno jedro, park in vrtovi Grassalkovich Palace (Predsedniška palača), most SNP (UFO ali NLP) in opazovalna ploščad, obrežje reke Donave, ki ima celo nekaj umetnih plaž, čudoviti kipi in seveda MINI ADVENTURES PUSTOLOVŠČINA BRATISLAVA, VELIKANOVA MIZA.


10. LJUBLJANA - Park Tivoli, peljite se z ladjico, pojdite z vzpenjačo na grad, Lutkovno gledališče, "podite se za zmaji" in si oglejte znameniti Zmajski most, Muzej optičnih iluzij, Hišo eksperimentov in obvezno pojdite na MINI ADVENTURES PUSTOLOVŠČINO LJUBLJANA, NEVIDNI ZMAJ!


To je naših 10 najbolj družinam prijaznih mest v Evropi. Upamo, da ste uživali v branju in smo vas tako navdušile, da že razmišljate o družinskem oddihu v enem izmed mest naslednje leto.


Trdno verjamemo, da so dogodivščine/pustolovščine najboljši način za ustvarjanje trajnih spominov! Rade bi slišale tudi od vas, katera mesta bi bilo potrebno še dodati na naš seznam - mesta, na katera imate čudovite spomine.


Napišete nam jih lahko v komentarje spodaj.


Hvala in en pustolovski pozdrav.

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page